PHELLYS MUSIK

smäll

“Smäll” är en färgstark och peppig poplåt med en personlig text där PHELLY berättar om sina egna erfarenheter, som nog många kan känna igen sig – det är svårare än vad vi tror att stå upp för sig själv och inte ta skit.

”Låten kom till en sommardag i juni. Jag hade skrivit ner några rader om en händelse som skett några månader tidigare, berättade om det i studion och det kändes som vi alla förstod situationen och hade liknande erfarenheter.” berättar Phelly och fortsätter “Det är en låt som uppmanar till att stå upp för dig själv och den du är. Att inte vika sig för en annan persons vilja. Den är till dig som träffat eller levt med en person som säger en sak men gör en helt annan. Låten skildrar även den andra sidan, när vi valt att radera personen ut våra liv men så fort personen kommer nära eller öppnar sin mun, träffar orden som en smäll. Den tudelade känslan att sakna någon men samtidigt inte vilja se tillbaka i backspegeln. Som jag sjunger i låten ‘Du kan inte ta tillbaka alla chanser du förlorat’. Blicka istället framåt, lev livet och gör saker som får just dig att må bra!”

TRYCK PÅ BILDEN FÖR ATT LYSSNA PÅ LÅTEN

ELEFANTER (ÉLÉPHANTS)

Elefanter (Éléphants) är skriven av PHELLY och Thor Macqueen och texten beskriver de situationer i livet och vardagen när vi väljer att fokusera på de små problemen istället för de stora och viktiga. Phelly vill uppmana oss att inte släcka de små bränderna utan istället satsa på de stora, vilket också ofta leder till att det lilla helt enkelt försvinner.

“Budskapet kan appliceras på de mesta vi upplever i vardagen t.ex. i en relation där fokuset ofta läggs på de små oviktiga problemen istället för att ta tag i de som är av vikt.” säger PHELLY.

TRYCK PÅ BILDEN FÖR ATT LYSSNA PÅ LÅTEN

sTENAR

“Stenar ” kan beskrivas som en hybrid mellan modern pop och elektro som hämtat inspiration från 80- och 90-talspopen.

“Jag har alltid varit en tjej som står upp för mig själv och har kanske inte alltid passat in. Ibland under kämpiga perioder kan jag känna att jag är full med stenar. Med låten vill jag dela med mig av mina erfarenheter och hoppas att folk ska kunna känna igen sig i det fenomen som låten beskriver. ‘Stenar’ är en låt som tillåter en att vara sig själv, som man kan samla kraft från och förhoppningsvis känna att man inte är ensam om att känna sig full med stenar”, förklarar PHELLY.

TRYCK PÅ BILDEN FÖR ATT LYSSNA PÅ LÅTEN